Даамдуу, аш болумдуу жана сапаттуу тамак-ашты даярдоо үчүн азыктын туура технологиялык иштетилишин камсыз кылуу зарыл. Азыкты технологиялык кайра иштетүүдө маанилүү санитардык талап: этти, балыкты, жашылчаларды жана башкаларды кайра иштетүү боюнча өндүрүш процессинин агымын сактоо болуп саналат.

           Азыкты кулинардык кайра иштетүү процессинде аларды микробдук булгануудан гана коргобостон, ошондой эле азыктардын аш болумдуу жана биологиялык баалуулугун максималдуу сактоого көмөктөшүүчү, тамак-аштын даамынын бир топ жогорулашына жана чийки затта болгон гельминттердин патогендик микроорганизмдерин, личинкаларын жана жумурткаларын жок кылуу эсептелет.