740300 «Коомдук тамактануу азыктарын өндүрүү технологиясы» багыты боюнча бакалаврларды даярдоодо «КТИда өндүрүштү жана тейлөөнү уюштуруу» курсу алдыңкы дисциплиналардын бири болуп саналат.

          Азыркы шарттарда коомдук тамактануу ишканаларында уюштуруу жана тейлөө абдан актуалдуу болуп саналат, анткени тейлөөнүн төмөн деңгээли коомдук тамактануу ишканаларынын жүгүртүүсүнүн төмөндөшүнө алып келди. Ар бир адамдын маанайы жана жыргалчылыгы мына ушул коомдук тамактануу ишканаларынын тейлөөчү персоналынын ишин туура жана так уюштурууга байланыштуу алардын кызматтарын ким пайдаланат. Тейлөө маданияты коомдук тамактануу кызматкерлеринин ишин баалоодо негизги критерийлердин бири болуп саналат. Бул концепция коомдук тамактануу ишканаларынын жайларынын санитардык абалын жана негизги өндүрүш процесстерин уюштуруунун деңгээлин гана эмес, ошондой эле жарнактын жана маалыматтын болушун, залдардын жайлуулугун  да камтыйт. Дисциплинаны окуунун жыйынтыгы боюнча студенттер ЭКЗАМЕН тапшырышат. Курсту өздөштүрүүнүн учурдагы мониторинги жана өзүн өзү контролдоо студенттердин иши, аралык тестирлөө жана модулдарды тапшыруу аркылуу ишке ашырылат.